NOW Kelp 150 mcg - 200 Tabletta

6 291 Ft
NoW2012
  • Kelp 150 mcg - 200 Tablets

    • 150 mcg természetes jód

    • Támogatja az egészséges pajzsmirigy funkciót *

    A kelp egy nagy, lombos hínár, amely a barna algák családjához tartozik, és az "erdőkben" nő a világ óceánjai hidegebb vizében. A Kelp évszázadok óta használatos, mint a kínai, a japán és a koreai konyha fontos tápláló alapanyaga. Kiváló jód forrás, amelyről kimutatták, hogy elengedhetetlen az egészséges pajzsmirigy működéséhez.

Leírás

Javasolt használat: 1 tabletta naponta étkezés közben.

Összetevők:

Napi adag:

1 Tablet

Adag:

200

Mennyiség adagonként

% Napi érték 

Iodine (from Organic Kelp)
   (Laminaria spp.) (Whole Plant)

150 mcg

100%

Egyéb összetevők: Cellulóz, sztearinsav (növényi forrás), magnézium-sztearát (növényi forrás) és vegetáriánus bevonat.

A NOW® Kelp a valódi teljes élelmiszerekben található természetes tápanyagprofilt biztosítja.

Nem tartalmaz: élesztő, búza, glutén, szója, kukorica, tej, tojás, hal, kagyló vagy dió

Figyelmeztetés: Csak felnőtteknek. Konzultáljon orvosával, ha terhes /szoptat, ha gyógyszeres kezelés alatt áll (különösen pajzsmirigy-gyógyszerrel), más jód-kiegészítőt szed, illetve ha egészségi állapota nem megfelelő (különösen pajzsmirigy-rendellenesség esetén).

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi: a dobozon jelzett hónap végéig /hó,év/

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Gyártó: Now Foods, USA.

*Ezeket a megállapításokat, nem értékelték Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hatóságok. Ez a termék nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére.

 jód tiroxin (T4) és a trijód-tironin (T3) elnevezésű pajzsmirigyhormonok egyik legfontosabb alkotóeleme. Kettőjük közül a T3 tekinthető biológiailag aktívabbnak, hiszen fontos szerepet játszik az energia kezelésében a termékenységben, a hormonreakciók szabályozásában és számos további, létfontosságú folyamatban.

Honnan szerezzük be?

A moszat, a hínár és a tengeri eledelek kiváló jódforrások. Hacsak nem élsz olyan vidéken, ahol a talajban magas a jódkoncentráció (elég kevés ilyen terület van), akkor valószínűleg szükséged van a táplálék kiegészítőként fogyasztott jódra, vagy mindent meg kel tenned, hogy étrendedben rendszeresen helyet kapjanak a moszatok és a hínárok. A jódozott só igen sok ember számára funkciónál fontos jódforrásként, ám a paleolit étrendre való áttéréssel a sóbeviteled jelentősen csökken majd.

Mennyire van szükségünk?

A biztonságos napi adag átlagosan 150 mikrogramm, ám a terhes és szoptató anyukák esetében ez a szám akár 200-300 mikrogramm is lehet. És ha már a nőknél tartunk, számos olyan hölggyel találkoztam, akinél már megmutatkoztak a hiperinzulinémia, illetve amenorrhea tünetei és jelei, vagy éppen meddőségi problémákkal küzdöttek. Ezek a nők aztán áttértek a paleolit étrendre, elkezdtek tornázni, és többet aludtak, ám mégsem tapasztaltak olyan mértékű javulást az ösztrogénnel/inzulinnal összefüggésben levő gondjaikkal kapcsolatban, mint amilyet szerettem volna. A jódnak elég fontos szerepe van az ösztrogén metabolizmusában, ezért azt javasoltam, hogy szedjenek belőle naponta 150 mikrogrammot. Amikor ezt megtették, szinte azonnal enyhültek a panaszaik. Személy szerint nagyon szeretem a hínárt, amely egyébként a japán konyha egyik kedvelt alapanyaga, ám ige nehéz megállapítani, hogy ezekből a táplálékokból pontosan mennyi jód jut a szervezetbe. Ha arra gyanakszol, hogy jódhiányban szenvedsz, akkor azt javaslom, hogy menj el vérkép vizsgálatra, amely kideríti, hogy pajzsmirigyed megfelelően működik-e, és szedj naponta 150 mikro gramm jódot táplálékkiegészítő formájában. Sok ember, akinél „alacsony, de még normális” szintű pajzsmirigyhormon jelzéseket diagnosztizálnak, komoly javulást tapasztal a közérzetében a hidegtűrés terén és más, a pajzsmirigy működésével összefüggő problémákkal kapcsolatban, miután növelte a jódbevitel mértékét. Az átlagos számok csupán az emberek többségére vontkozó átlagot mutatják, semmi egyebet. Nem biztos, hogy a te testedben ugyanez az átlagos érték tekinthető optimálisnak."

Termék részletei

NoW2012

Hozzászólások

No customer reviews for the moment.

Talán még ez is érdekelhet